Introductie

Catalyst Consultants is specialist in het realiseren van commerciële vooruitgang en soepele samenwerking in technische bedrijven. Wij werken voor technische bedrijven, onder andere in de (maak)industrie, offshore&maritiem, oil&gas, utiliteit, infra, W en E installatie, IT en logistiek.

Icon_SamenwerkingIn technische bedrijven spelen regelmatig problemen met soepel samenwerken. Waarom praten mensen hier wel over elkaar, maar niet met elkaar? Hoe kan het dat mensen hun afspraken niet nakomen? Er gebeurt hier alleen wat als ik me ermee bemoei.  Hoe kan het toch dat die afdelingen steeds met elkaar overhoop liggen.

Soms ontbreekt het aan tijd, de juiste kennis of ervaring om die problemen aan te pakken en sudderen ze maar een beetje door. Het aanpakken van problemen op het gebied van samenwerken vergt kennis van communicatie, interactiepatronen en motivatietheorie. Ervaring met het doorzien van ineffectieve interactiepatronen. En de expertise om de juiste aanpak te kiezen.

Een externe samenwerkingsspecialist legt de vinger vaak probleemloos op de zere plek. Dat hij of zij geen onderdeel is van de organisatie geeft de speelruimte die nodig kan zijn voor het oplossen van het probleem. Onze consultants hebben een technische achtergrond en/of jarenlange ervaring in het werken in technische omgevingen. Daardoor zijn we in staat om interventieplannen te maken voor technische bedrijven, die samenwerkingsproblemen in de kern aanpakken en oplossen.

Klik hier om te bepalen wat Catalyst Consultants voor uw uitdaging op het gebied van samenwerking kan betekenen.

 

Icon_Vooruitgang

Voor technische bedrijven kan acquisitie en behoud van klanten lastig zijn. Ondernemers en managers in de techniek ervaren dan stress omdat zij onvoldoende klanten hebben of omdat er veel discussie is met bestaande klanten. Vaak zijn er al veel commerciële inspanningen geweest, er is een adviseur ingeschakeld, campagnes zijn op touw gezet en nieuwe mensen aangenomen, die onvoldoende effect gehad hebben.

Vaak heeft dit te maken met een gebrek aan tijd en de juiste kennis van B2B marketing & sales. Door de aard van het bedrijf ligt de focus van technische bedrijven vaak op de techniek. En dat is maar goed ook want dat is precies de reden dat klanten naar hen toekomen. Maar om nieuwe relaties te bouwen en bestaande klanten te behouden is meer nodig dan een prachtig product of dienst.

Catalyst Consultants heeft de kennis en ervaring in huis om de commerciële motor van uw technische bedrijf soepel te laten draaien. Samen bepalen we wat er aangepakt moet worden om wel een goede omzet en winstmarge te draaien. Het resultaat is dat u niet meer wakker ligt van een onvoldoende gevulde order portefeuille, te lage winstmarge of ontevreden klanten.

Klik hier om te bepalen wat Catalyst Consultants voor uw uitdaging op het gebied van commerciële vooruitgang kan betekenen.